Om Företaget

Svea Power är ett teknikföretag som erbjuder produkter och konsulttjänster inom elkraftsbranschen med erfarenhet som sträcker sig ända till ASEA tiden.

Vårt fokus på expertis ligger inom turbin- och spänningsreglering, reläskydd, övervakning, automation samt andra experttjänster inom området. Vi erbjuder våra produkter globalt men främst inom Norden. Vårt mål är att föra vidare kompetensen vi har byggt upp genom åren och även vara med framtida utvecklingen inom vår expertis. Vi på Svea Power satsar på långsiktighet och kvalité.

Affärsidé

Vår affärsidé är att sälja kvalificerade produkter/experttjänster inom elkraftbranschen. Genom att erbjuda våra kunder flexibla standardlösningar samt expertkunnande ska vi på Svea Power göra oss attraktiva och konkurrenskraftiga inom vårt affärsområde.  

Vision

Svea Power ska vara kundernas förstahandsval inom el och automation.  Med korta led- och beslutstider ska vi öka vårt fokus på våra kunder.

  Motto

  • Kvalité
  • Flexibilitet
  • Snabb service
  • Expertis inom el och automation
  • Problemlösning 

  Elingenjörer sökes till Svea Power, Enköping

  Svea Power förstärker sin verksamhet inom elkraftteknik och söker nu en eller två elingenjör som vill utvecklas och växa inom den senaste teknologin hos ett branschledande företag. 

  Arbetsbeskrivning Serviceingenjör

  Du kommer tillsammans med våra kunder och dina kollegor arbeta med idrifttagning och servicearbeten på kraftstationer i Sverige, Skandinavien och i hela världen. Det är ett spännande och varierande jobb i en föränderlig omgivning där tempot kan vara högt. Din arbetsplats kan vara en vattenkraftstation, ett värmekraftverk eller en transformatorstation.

  Vår profilprodukt är magnetiseringsutrustningar där vi är marknadsdominerande i Sverige. Att arbeta med magnetiseringsutrustning innebär att man kommer i kontakt med ett väldigt brett teknikområde såsom reglerteknik, kraftelektronik, programmerbara styrsystem och roterande maskiner. Andra produkter vi jobbar med som kräver högt tekniskt kunnande är turbinregulatorer och reläskydd.

  Som person behöver du vara systematisk, hjälpsam, samarbetsvillig och kunna lösa problem i fält på egen hand. Du kommer att resa 50-100 dagar om året, oftast med övernattning någon eller några nätter. Vid övrig tid på kontoret kommer du att arbeta som elkonstruktör, vana av elanläggningar och CAD-arbete är en fördel.

  Kvalifikationer och meriter
  Teknisk utbildning inom programmerbara styrsystem, reglerteknik, elkraft, kraftelektronik, elektriska maskiner
  Tidigare erfarenheter inom nämnda områden
  Möjlighet att såväl planerat som med kort varsel resa med övernattningar
  CAD-utbildning elektrisk konstruktion
  Elsäkerhetsutbildning ESA och SSG Entré

  Arbetsbeskrivning Elkonstruktör

  Du kommer tillsammans med våra kunder och dina kollegor arbeta med elektrisk konstruktion av i första hand transformatorstationer men även av kraftstationer i Sverige och Skandinavien.

  Det pågår en utbyggnad av elkraftnätet för anpassning till nya produktionskällor och förändrat elkonsumtionsmönster. Vi behöver förstärka våra resurser för att kunna erbjuda elektrisk konstruktion och provning av ställverk för alla spänningsnivåer.
  Erfarenhet av elektrisk anläggningskonstruktion i CAD-miljö är meriterande, likaså vana med konfigurering och provning av reläskydd.
  I tjänsten ingår en viss grad av resor, omfattning efter överenskommelse och egen vilja.

  Kvalifikationer och meriter
  Teknisk utbildning inom elkraft
  Tidigare erfarenheter
  CAD-utbildning elektrisk konstruktion
  Elsäkerhetsutbildning ESA och SSG Entré

  Krav för båda tjänsterna

  Behärska svenska och engelska i tal och skrift
  Klara säkerhetskontroller för arbete med skyddsklassade anläggningar
  Drogfri
  B-körkort
  Datorvana
   
  Är det här arbetet för dig?
  Hör av dig till oss via mail eller telefon om du vill veta mer, eller skicka bara in din ansökan. Inom ett mansdominerat område ser vi gärna en kvinna som sökande. Tjänsten tillsätts löpande. 
  Mats Wahlén, tel 073 800 3369, mats.wahlen@telia.com

  Om Svea Power

  Svea Power är ett elteknikbolag som levererar produkter och tjänster till kraft- och nätbolag. Bolaget grundades 2015 och vi är idag 10 elingenjörer som arbetar på vårt kontor i Enköping. Med tekniken i centrum och korta beslutsvägar erbjuder vi snabba svar och hög servicegrad.

  Svea Power tar som bolag och arbetsgivare på ett naturligt sätt sitt sociala ansvar inom mångfald och delaktighet. Vi har kollektivavtal genom Teknikarbetsgivarna. Du erbjuds som anställd förmåner i form av sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag mm.
  ​​​​​​​